Tässä likööri on muhinut lähes 2,5kk
Mustikkalikööri
5dl mustikoita
3dl sokeria
5dl vodkaa (40-80%)
1. Laita kaikki ainekset isoon, kannelliseen ja tiiviiseen lasitölkkiin. Voit halutessasi ensin survoa mustikoita ja sokeria, mutta itse en sitä tehnyt.
2. Sekoita likööriä pitkällä tikulla tai kääntelemällä purkkia kerran päivässä. Säilytä huoneenlämmössä, jossain pimeässä paikassa.
3. Säilytä seosta 2-3kk, välillä käännellen, jonka jälkeen siivilöi se keittiösiivilällä ja pullota. Ennen pullottamista voi liköörin vielä siivilöidä harson tai suodatinpussin lävitse.
4. Jos likööri ei ole mielestäsi tarpeeksi makeaa, voit lisätä siihen ennen siivilöintiä sokerilientä, Kiehauta vesi ja sokeri annostuksella 1dl vettä ja 1dl sokeria, pikkuhiljaa liköörin lisäten ettei tule liian makeaa.
5. Anna liköörin vielä maustua pullossa jonkin aikaa, jos mahdollista. Monet sanovat, että mitä kauemmin (esim. 6kk) antaa liköörin maustua, sitä parempaa siitä tulee.
Tein tämän ohjeen kaksinkertaisena. Aikaisemmin en ole tehnyt mustikkalikööriä ja vielä en ole sitä rohjennut maistaakaan lääkitykseni takia. (Olin hetki sitten leikkauksessa ja syön vielä kipulääkkeitä) Ensiviikolla aion siivilöidä ja pullottaa liköörin, jolloin voin sitä jo onneksi maistaa. Silloin lisään myös tänne, että paljon tästä kaikenkaikkiaan tuli valmista likööriä.
Täytyy tunnustaa, että jokusen kerran unohdin koko liköörin olemassaolon eli en todellakaan muistanut sitä joka päivä käännellä ja sekoitella. Tämän 2,5kk aikana sekoitin likööriä vain muutaman hassun kerran, mutta hyvin se sokeri sinne suli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti