tiistai 9. joulukuuta 2014

Gluteenittomat porkkanasämpylät



Gluteenittomat porkkanasämpylät
10kpl

4dl vettä
50g tuorehiivaa/2pss kuivahiivaa
0,5dl oliiviöljyä
1rkl psylliumia
100g porkkanaa (1-2 kpl)
3dl tattarijauhoa
1dl maissijauhoa
5-6dl gluteenitonta jauhoseosta
1-2tl suolaa
2rkl siirappia
muna (voiteluun)
kurpitsansiemeniä sämpylöiden päälle

1. Liota psylliym ja hiiva  kädenlämpöiseen veteen. Anna turvota hetki. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen määrään (n.1dl) jauhoja ja lisää jauhot veteen.
2. Lisää porkkanaraaste, suola, siirappi ja suurinosa jauhoista.
3. Alusta taikinaa, lisää öljy ja loput jauhoista. Itse jätän n. 4dl tähän vaiheeseen.
4. Taikina jää hieman tahmeaksi. Ota taikinasta öljytyin käsin tai kumihanskoja käyttäen (taikinaa on näin helpompi käsitellä) nokareita ja muotoile sämpylänmuotoisiksi pellille.
5. Kohota sämpylöitä, kunnes uuni on lämmin. Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
6. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti